Alegerile din organizațiile județene ale Partidului Național Liberal s-au încheiat duminică. Am urmarit cu interes desfășurarea și ecourile acestora.

Mă bucură faptul că în PNL Iași a existat un autentic “festival al democratiei”, termen deseori utilizat în discursurile publice. Am văzut și alte organizații ale caror liderii au știut să-și împartă tribuna cu eleganță și să le prezinte membrilor o echipă competitivă. Felicitări tuturor și mult succes pe mai departe!

Din păcate, democrația internă s-a dovedit fragilă în alte organizații, multe cu tradiție. Meciurile de culise, trădările, lipsa de fair-play și atacurile deseori la persoană, au deversat o pată neagră asupra întregului partid și au creat falii între membrii săi.

În aceste alegeri, unii au uitat că adversarii nu sunt în interiorul Partidului Național Liberal ci în afara lui și le-au oferit, cu mana lor, muniție pentru viitor.

Într-o astfel de bătălie există un singur pierzător: PNL. Ce lectie le oferim celor care nu au venit în PNL pentru o sinecură sau o funcție? Ce mesaje le transmitem celor care ne-au votat, celor care am vrea sa ne voteze si mai ales celor care s-au implicat voluntar în proiectele partidului?

Maturitatea politică de astăzi a liderilor și reprezentanților din guvern va fi cantărită pe talerele viitoarelor campanii.

Lasă un comentariu